Rölenin iki adet AÇMA bölümü vardır ve paralel bağlı butonlarla birçok yerden iki ışık devresini veya farklı alıcıları uygun sırayla AÇMAYI sağlar. Rölenin başka bir çevrim fazına geçmesi, röleye bağlı herhangi bir zil butonuna basılarak tetiklenen başka bir akım darbesi ile yapılır.
Rölenin gücü yeşil bir LED U ile gösterilir. Sıralı rölenin iki ayrı çıkışı vardır: R1 ve R2. Kontak durumu (açık/kapalı) önceden belirlenmiş bir programa göre sıralı olarak zorlanır. Kontak durumu, kontrol tuşundan gelen müteakip bir darbe ile değiştirilir. R1 ve R2 kontaklarının anahtarlanması, ilgili R1 ve R2 kırmızı LED’leri ile gösterilir. Elektrik kesintisi durumunda kontak durumu sıfırlanır. Besleme gerilimi geri geldiğinde, röle 0 sıra numarası ile başlar
.
Alıcıların gücü
Bu veriler gösterge niteliğindedir ve büyük ölçüde belirli bir alıcının tasarımına (özellikle LED ampuller, enerji tasarruflu lambalar, elektronik transformatörler ve darbeli güç kaynağı üniteleri için önemlidir), anahtarlama frekansına ve çalışma koşullarına bağlı olacaktır.
İpuçları
Işıklı butonlar
Düşük besleme gerilimi nedeniyle ışıklı butonlar kullanılmamalıdır.
Maksimum yük akımı
Teknik verilerde verilen kontak akımı maksimum değerdir ve kısıtlamalara tabi olabilir – daha fazla bilgi. Verilen bilgiler cihazdaki rölenin yetersiz olduğunu gösteriyorsa, büyük aşırı akımları anahtarlamak için uyarlanmış harici bir anahtarlama elemanı (örn. kontaktör) kullanılması önerilir.
Durum belleği
Rölenin kontak konumu “belleği” yoktur. Bu, güç kaynağı açıldıktan sonra röle kontağının her zaman kapalı durumda kalacağı anlamına gelir.
Aşırı akımlara karşı direnç Cihaz, örneğin LED lambaları, ESL floresan lambaları, elektronik transformatörleri, deşarj lambalarını vb. açarken oluşan kısa süreli aşırı akımlara karşı yüksek dirençle karakterize edilen “ani” tip bir röle kullanır.